Средства од продатих улазница за „Странце у ноћи“ биће донирана у хуманитарне сврхе

Срна
Foto: НПРС

БАЊАЛУКА  - Народно позориште Републике Српске донираће средства од продаје улазница за представу "Странци у ноћи" за хуманитарну акцију "С љубављу храбрим срцима", саопштено је из ове установе.

Из Народног позоришта Српске су истакли да су мисија и опредјељење за друштвени ангажман потврђени учешћем ове установе културе у племенитој и друштвено одговорној кампањи - да у породилиштима широм Српске буде омогућен савремени неонатални транспорт, обезбјеђивањем транспортних инкубатора.

"Извођење представе Странци у ноћи аутора Ане Ђорђевић, у режији Слађане Килибарде, у петак, 30. децембра, посвећено је хуманитарној акцији С љубављу храбрим срцима, за коју ћемо донирати укупна средства остварена продајом улазница“, наводи се у саопштењу.

Из Народног позоришта Републике Српске изразили су задовољство јер су у прилици да дају подршку и овогодишњој, 13. по реду хуманитарну акцију "С љубављу храбрим срцима", која се одржава под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика.

У Бањалуци је у понедјељак, 26. децембра, одржано донаторско вече "С љубављу храбрим срцима" на којем су прикупљана средства за набавку 11 инкубатора, од којих ће један бити намијењен за болницу у Косовској Митровици.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је на крају манифестације да је, према првим подацима, прикупљено око милион КМ. Интересовање за ову акцију показао је велики број грађана који су позивали "М:телов" хуманитарни број 1411 како би донирали једну КМ.

Носилац овогодишње акције било је Удружење педијатара Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана