Средства ИРБ-а биће на располагању свим привредницима

Срна
Средства ИРБ-а биће на располагању свим привредницима

БАЊАЛУКА - Превозници са приједорске регије упознали су данас представнике Ивестиционо развојне банке (ИРБ) Републике Српске о проблемима у вези са добијањем и кориштењем средстава ИРБ-а код пословних банака.

На састанку је закључено да Привредна комора Републике Српске одмах предузме активности на детаљном евидентирању свих сметњи због којих пословне банке нису у могућности да средства ИРБ-а ставе на располагање превозницима, као и проблема превозника у смислу аплицирања и добијања средстава ИРБ Републике Српске, саопштено је из ИРБ-а.

У саопштењу се наводи да је предложено да нови састанак буде одржан чим Привредна комора буде имала увид у детаљно стање, када ће детаљан план активности и приједлог рјешења бити упућен ресорном министарству и Влади Републике Српске, како би средства ИРБ-а у што скоријем року била на располагању свим привредницима.

Састанку, који је одржан у сједишту ИРБ-а, присуствовали су и представници Привредне коморе Републике Српске, Гарантног фонда Републике Српске, као и Сбербанке и Нове банке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана