Средњошколски центар организовао "Дан отворених врата"

Срна
Foto: срна

ВЛАСЕНИЦА- У Средњошколском центру "Милорад Влачић" у Власеници данас је организован "Дан отворених врата" гдје су директор школе Пајисија Петровић и професори центра, ученицима деветог разреда, презентовали занимања која се нуде у овој образовној установи од наредне школске године, али и ваннаставне активности.

Директор Школе Пајисија Петровић изјавио је новинарима да су будући средњошколци упознати са квалитетом и погодностима које пружа ова школа. "Наш слоган је Доминација знања и није тек тако изабран, будући да су наши ученици међу најбољима у српском језику, математици, физици и географији, освајачи су многих награда и признања у науци, али су се истакли и као спортисти", рекао је Петровић.

Он је напоменуо да ученици учествују и у разним међународним пројектима и да су неки успјешни и у иностранству. Петровић каже да имају одличну сарадњу са општином Власеница и начелником Мирославом Краљевићем, захваљујући којем ће ђаци из сусједних општина имати бесплатан превоз, а за ученике првих разреда техничке струке биће бесплатни уџбеници.

"Ученици који се опредијеле за занимање бравар - заваривач ће, осим стипендије од Министарства, добијати и општинску, захваљујући одлуци начелника Краљевића", изјавио је Петровић. Ученик деветог разреда Растко Поповић одлучио је да упише гимназију јер вјерује да ће стећи завидно знање да би касније могао да упише факултет. "Одличан сам ученик, а ова средња школа је једна од најбољих у регији. Сјајни су услови и очекујем одличну сарадњу са професорима", изјавио је Поповић.

Ању Јањушевић занима област медицине, због чега се одлучила за смјер фармацеутски техничар.

"Средњошколски центар има одличне услове, првенствено нуди добру праксу што је битно за овај смјер, а и теорију, тако да је ово прави избор", додала је Јањушевићева.

Средњошколски центар "Милорад Влачић" Власеница у наредној школској години планирао је да упише по једно одјељење гимназије - општи смјер, физиотерапеутски техничар, фармацеутски техничар, пословно-информатички техничар и бравар-заваривач

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана