Сребреница: Владин акциони план омогућава запослење 53 особе

Срна
Foto: Arhiva

СРЕБРЕНИЦА - У Сребреници ће запослење добити 53 особе из борачких породица, затим старији од 40 година, те жене из угрожених категорија, на основу подршке Владе Републике Српске, која је за реализацију Акционог плана запошљавања обезбиједила 28.140.000 КМ у овој години.

Руководилац Бироа за запошљавање у овој општини Вељко Петровић изјавио је Срни да је Завод за запошљавање одобрио програм за запошљавање шест особа са завршеном високом стручном спремом да стекну приправничко искуство.

Петровић је прецизирао и да је Завод одобрио враћање пореза у двије сребреничке фирме, што омогућава запошљавање укупно 26 радника.

Он је навео да ће осам особа бити запослено у оквиру реализације програма запошљавања и самозапошљавања циљних категорија, а очекује се добијање одобрења за самозапошљавање још 13 демобилисаних бораца и дјеце погинулих бораца, колико их је укупно конкурисало.

Петровић је истакао да се ускоро очекује потписивање уговора представника Завода са послодавцима и радницима који ће добити запослење, чиме ће одређен број особа добити запослење у оквиру реализације овогодишњег Акционог плана запошљавања Владе Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 14 беба
Рођено 14 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана