Сребреница се суочава са новим редукцијама воде

СРНА
Сребреница се суочава са новим редукцијама воде

СРЕБРЕНИЦА - У Сребреници је поново уведена редукција воде из градског водовода због недовољног дотока у водозахват у Зеленом Јадру.

Прва редукција овог љета била је уведена од 29. јула, али је прије неколико дана водоснабдијевање било нормализовано након кишних падавина.

Међутим, након пет дана прилив воде није био довољан у водозахват градског водовода и од синоћ је поново на снази редукција.

Корисници могу да користе воду у пријеподневним часовима док не нестане акумулиране воде током ноћи у резервоару у Зеленом Јадру.

Штаб за заштиту и спасавање општине Сребреница 20. јула донио је одлуку о ограниченој употреби воде из градског водовода којим управља Комунално предузеће „Полет“ из овог мјеста.

Након падавина неколико дана водоснабдијевање је било уредно, али је одлука о ограниченој употреби воде још на снази.

У одлуци је наведено да се забрањује кориштење воде за пуњење базена за купање, за залијевање башти, травњака, пластеника, прање бетонских и асфалтних површина, возила и за друге намјене изузев за кућну употребу.

Ова одлука је на снази до побољшања хидролошке ситуације и доношења нове одлуке о укидању мјера штедње и редукције воде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана