Срцем за дјецу обољелу од рака: Моззарт упутио донацију Родитељској кући у Сарајеву

Mozzart
Срцем за дјецу обољелу од рака: Моззарт упутио донацију Родитељској кући у Сарајеву

Удружење родитеља дјеце обољеле од малигних болести „Искра" Бања Лука и Удружење „Срце за дјецу обољелу од рака" из Сарајева већ годинама су уз мале хероје који бију своје најтеже битке. Ова удружења воде Родитељске куће у Бањој Луци, Сарајеву и Тузли, у оквиру којих нуде смјештај и подршку обољелој дјеци и њиховим породицама. Свим срцем уз њих је стала и компанија Моззарт, која је покренула пројекат „Родитељске куће у БиХ" и прву донацију упутила на сарајевску адресу.

„Нама је подршка заједнице и друштвено одговорних компанија од изузетног значаја. Посебно смо срећни што компанија Моззарт подједнако помаже у областима спорта, образовања, здравства... Ова новчана донација нам значи као помоћ нашим корисницима, али и због чињенице да нам подршка из Моззарта стиже у континуитету и да ослушкују потребе наше дјеце. Хвала им на томе", поручио је Фикрет Кубат, предсједник Удружења „Срце за дјецу обољелу од рака", Сарајево.

 

Ово удружење окупља више од 500 чланова, међу којима су дјеца обољела од разних малигних обољења и њихове породице. Већ двије деценије им континуирано пружају подршку кроз бројне велике пројекте, као што су Родитељска кућа, Моја коса- твоја коса, организацију хуманитарне трке "Златни круг" у оквиру "Златног септембра" - Међународног мјесеца подизања свијести о дјечјем раку, те програм психосоцијалне подршке.

 

Прије осам година, у Сарајеву су отворили прву Родитељску кућу у БиХ за бесплатан континуирани смјештај дјеце обољеле од рака, која се лијече на Хематоонколошком одјелу Педијатријске клинике Језеро КЦУС-а, као и њихове породице. Осим смјештаја, породицама бесплатно обезбјеђују основне животне намирнице, хигијенске потрепштине и психосоцијалну подршку, те све оно што је неопходно и кључно за што лакши пут до потпуног излијечења дјетета.   

Родитељска кућа на Бетанији тренутно је кров над главом за седам породица, којима пружају све што је потребно док траје болничко лијечење малишана, али и до пет година по изласку из смјештаја. Удружење „Срце за дјецу одољелу од рака" све активности проводи заједно са медицинским радницима који су, кажу, њихови хероји. А уз мале хероје у континуитету је и друштвено одговорна компанија Моззарт која им је и раније пружала подршку, а ускоро ће донацијама подржати и малишане смјештене у Родитељским кућама у Тузли и Бањој Луци.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана