"Срби за Србе": Покренута велика божићна акција за седмочлану породицу Илијин

Срна
Foto: Срби за Србе

БАЊАЛУКА- Хуманитарна организација "Срби за Србе" покреће велику акцију помоћи за породицу Илијин из банатског села Ново Милошево у Србији, те позива добре људе из цијелог свијета да се прикључе овом хуманом чину да би се дјеци омогућили нормални услови за живот јер бораве у трошној, хладној и неусловној кући.

Са родитељима Бранком и Драганом, у кући одрастају још Верица /11/, Зорица /10/, седмогодишњи Милан, петогодишњи Зоран и четворогодишња Бранка, који струју немају већ шест година и купају се у кориту.

"Зорица и ја смо одлични ђаци, волимо српски језик. Највише учимо кад смо у школи пошто овдје немамо гдје. Помажемо и мами и тати све што треба. Идемо у продавницу и на пијацу, перемо суде. Најтеже је зими. Буде нам много хладно", испричала је најстарија Верица.

Илијини немају гдје ни да држе храну, док не нађу рјешење за проблем са струјом, па узимају само онолико колико могу да поједу.

У позиву се наводи да се тјескоба живота јасно оцртава на лицима родитеља, док погледи дјеце указују на патњу коју не смије нити једно дијете на свијету да пролази.

Отац Бранко нема стално запослење, па надничи гдје год може, примају и скромну социјалну помоћ, а оброке добијају из народне кухиње. Неријетко морају и да се задуже да бар хљеб имају сваког дана у кући.

"Радим све послове од ране зоре, по читав дан. Чистим, музем краве, копам где шта треба… Бар нешто основно да им пружим. Прије неки дан сам их водио на пљескавице. То је трећи пут да им то купим, не могу баш често. Нема увијек посла. Најтеже ми је због ћерки јер ће ускоро ући у пубертет, па им веома тешко пада што немају купатило", рекао је Бранко Илијин, који је некада радио и на циглани, али је затворена.

За уплате из Републике Српске отворен је позив на број 17763 из фиксне и мобилне телефоније, као и рачун: 56201281300241-58 /НЛБ Развојна банка/.

Више информација о тешком животу породице Илијин може се пронаћи на сајту: https://www.srbizasrbe.org/kuca-strave-i-uzasa-zorica-10-i-zoran-5-drhteci-od-zime-i-bez-struje-docekuju-bozic/

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана