Срби подијелили искуства са слава и одговори су многе насмијали, али и шокирали

ГС
Срби подијелили искуства са слава и одговори су многе насмијали, али и шокирали

Крсна слава. Мој омиљени тренутак је крај вечери. Печење или роштиљ су послужени, домаћица пита госте да ли хоће торту или кафу, популарну "сиктерицу"... али не лези враже. Прича о дубоким политичким темама већ увелико траје и цијела ситуација је напета и на ивици туче.

Овом реченицом је почео своје излагање један Србин који је причајући своје анегдоте са српских слава подстакао друге да учине исто.

– Упитавши друге на Редиту “која је најјача прича коју су чули на славама у задњих неколико година” створио је читав низ догађаја који се могу с кољена на колено препричавати.

Приче су се кретале од љубавних јада старијих гостију, преко рјешавања глобалног загријавања, па чак до хапшења госта који се хвалио прљавим пословима а да није знао да поред њега сједи полицајац, пише Српскаинфо.

“Кад је неки дјед Ранко причао о једној Миланки и ишао у детаље њиховог дружења. Убио се објашњавајући шта и како пола сата, а није сконтао да је жена ту за столом. Најнепријатнији моменат на слави икад”, “Најјачи дио славе ми је кад почну да препричавају пророчанства са свих претходних свјетковина у посљедњих стотињак година која су се наводно обистинила”, били су неки почетни коментари.

Са славе у полицији – али не због прављења хаоса

Како су се низали, тако су коментари били све бољи и занимљивији.

“Што се славе тиче, увијек и заувијек је најјача прича о слави моје комшинице. Жена има три кћерке и правило је да свако може да зове своје другаре и другарице на славу. Буде ту и 40 људи, али имају људи велики стан, па није проблем. И тако једном најмлађа кћерка, уписала факултет те године, позове колегиницу на славу. И ова дође са момком, јелте. И све је било дивно и красно док се није повела прича о томе ко шта ради. И тај батица, дечко од другарице, крене како је он бизнисмен, као ‘хаха, све од чега може да се заради ја ваљам’.

И пита га неко је л’ може да набави неку дрогу, и овај лик онако надобудно и пун себе као ‘имам шта ти треба, само реци’. Траже они неко бијело ако има, и овај наравно, као све му је у колима, може и да донесе ако неко хоће, части он бла бла. Проблем је био што је муж најстарије кћерке био инспектор у четвртом одјељењу, а и пар гостију су његове колеге. И тако један од њих крене са њим, као да купи цигаре, и довољно је рећи да је колегиница остала без дечка”, гласи један од, по редиторима, најбољих коментара, пише Блиц.

Ипак неки коментари су били за невјерицу.

“Кад сам био клинац, једног рођака бисмо смо сваке године за славу увијек посјели на исту столицу јер би се лик, без изузетка, најприје тотално одузео од алкохола а потом упи*ао. Да, добро си прочитао. Сваке године нам се на слави одрастао човјек с троје дјеце упи*ао у гаће пред свим присутнима. Мало је рећи да смо ту столицу чували за њега до наредне славе”, тврдио је један коментатор.

Читајући све коментаре један редитор је закључио.

“Срећа моја што ја не идем по тим славама”, написао је он. Међутим, љубитељи слава су му поручили да “није свјестан шта пропушта”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана