Србац: За мале пројекте 15.000 марака

Д. Ј.
Foto: Д.Ј.

СРБАЦ - За финансирање малих пројеката србачких мјесних заједница биће издвојено у овој години 15.000 КМ из општинског буџета, а јавни позив за кандидовање пројеката отворен је до 14. јула.

Начелник Одјељења за општу управу општине Србац Душко Митрић рекао је да ће средства бити одобрена за рјешавање мањих инфраструктурних радова, вањско и унутрашње уређење објеката, набавку опреме, уређење дворишта мјесних заједница и значајних објеката и њихове околине.

- По појединачном пројекту биће одобрено до 2.500 КМ, а додијелиће се оним пројектима који остваре највећи број бодова у складу са критеријумима. Савјет мјесне заједнице има право да предложи највише један пројекат - рекао је Митрић.
Предсједник Савјета МЗ Пријебљези Бранко Јефтић рекао је да су прошле године средства искористили за замјену крова на петоразредној школи у њиховом селу.

- Поставили смо нови лимени кров, а радови су износили око 7.000 КМ. Од општине Србац смо, кроз овај јавни позив, добили 1.500 КМ, а остатак смо обезбиједили уз помоћ донатора и мјештана - рекао је Јефтић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана