Србац: Учлањење у библиотеку једну КМ

Срна
Foto: срна

СРБАЦ - Народна библиотека Србац ће и ове године поводом светосавских празника, од 24. до 29. јануара, организовати учлањење по цијени од једну КМ.

Директор библиотеке Бранко Савановић рекао је Срни да ће се читаоци на овај начин моћи учланити у термину од 7.00 до 17.00 часова сваког радног дана и у суботу од 8.00 до 12.00 часова. 

"И ове године смо светосавску акцију учлањења продужили на читаву седмицу како би се избјегле гужве због актуелне епидемиолошке ситуације. Чланарина ће важити за читаву годину, а право на овакву врсту учлањења имају читаоци свих узраста", истакао је Савановић. 

Прошле године, у оквиру светосавске акције учлањења, нову чланску карту добио је 351 читалац из Српца. 

Према цјеновнику који важи за 2022. годину, редовна годишња чланарина за одрасле износи 10 КМ, за ученике, студенте, пензионере и колективна учлањења по пет КМ. 

"Плаћања чланарине ослобођена су дјеца предшколског узраста, чланови удружења жИзворж, породице погинулих бораца, ратни војни инвалиди и социјално угрожена лица", нагласио је Савановић. 

Он додаје да ће бити настављена традиција бесплатног учлањења одјељења која остваре најбоље резултате на крају првог полугодишта. 

"Од прошле године увели смо праксу да се бесплатним учлањењем награђују и ученици првих разреда основних и средњих школа, што ће бити реализовано и ове године у септембру, када почне нова школска година. Прошле године смо на овај начин учланили 134 ученика основних и 88 ученика средњих школа", закључио је Савановић. 

Фонд србачке библиотеке тренутно износи око 32.000 књига.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана