Спремни за удомљавање: Сви пси из азила у Рамићима пресељени на Мањачу

Срна
Foto: Александар Чавић

БАЊАЛУКА - Окончани су лоши услови за укупно 121 јединку, које су коначно из некадашњег, неусловног азила у Рамићима, пресељене у азил на Мањачу, гдје сада имају достојне услове за живот и боравак у свом привременом дому.

Послови око новог азила на овом локалитету приведени су крају – рекао је овлаштени потписник у Одјељењу за комуналне послове Бориша Мандић, те је додао да је азил у Рамићима, који је био неуслован за свакодневни боравак паса, затворен. Радови на објекту постојећег азила на Мањачи приведни су крају, те сви пси сада имају боље услове за живот и боравак на том локалитету.

-Спремни смо да завршимо све на новом објекту азила и ово је добар почетак. Посљедњих неколико мјесеци слушали смо глас јавности, али морам да кажем да не можемо преко ноћи да донесемо одлуке. Узећемо у обзир и чињеницу да се овај азил прошири јер имамо проблем, не само са напуштеним псима, него и са угинулим животињама на путу и слично – казао је Мандић. -Све јединке су обрађене и спремне за нове власнике – додала је шеф Одсјека за заједничку комуналну потрошњу и заштиту животне средине, Љубинка Антић-Моравац, а сви пси су у свој привремени дом смјештени у складу са прописаним стандардима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана