Спортско такмичење посвећено Дмитру Марчети биће одржано 10. јуна

Срна
Спортско такмичење посвећено Дмитру Марчети биће одржано 10. јуна

ДРВАР - У Дрвару ће 10. јуна бити одржано спортско такмичење за средњошколце и основце под назовом "Спортске игре - меморијал Дмитар Марчета Дрвар 2023".

Средњошколци и основци ће се такмичити у бацању диска и кугле - атлетским дисциплинама у којима је Марчета постизао значајне спортске успјехе. Учесници ће се такмичити, између осталог, у тркама на 100, 400 и 800 метара, штафети, као и у скоку удаљ и бацању копља.

Такмичење ће бити одржано на Спортско-рекреативном центру "Радомир Ковачевић" у Дрвару, у организацији Фудбалског клуба "Борац" из Источног Дрвара и уз подршку Атлетског клуба "Бањалука", речено је Срни из "Борца".

Дмитар Марчета, рођен 1952. године у српском селу Прекаја, име родног Дрвара пронио је широм свијета, а у знак захвалности општина му је постхумно додијелила признање. Прослављен је због постигнутих резултата у дисциплини бацања диска, у којој је био дугогодишњи државни рекордер, док га није наслиједио Драган Перић.

Значајне резултате постигао је и у бацању кугле, био је седми на Универзијади 1977. године и вишеструки првак државе. За репрезентацију Југославије наступио је 28 пута, а након активне спортске каријере преузео је улогу тренера у атлетици и кошарци и тако постигао запажене резултате.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана