Спортисти у хуманитарној мисији

Срна
Спортисти у хуманитарној мисији

ПРЊАВОР - Спортисти из Прњавора протеклих дана били су укључени у неколико хуманитарних акција у којима је прикупљана помоћ социјално угроженим лицима и дјеци са потешкоћама у развоју.

Хуманитарна организација „Срби за Србе“ уз подршку волонтера из Прњавора организовала је спортско-хуманитарни догађај „Тројка из блока“, који се након дуже паузе поново вратио у овај град.

Прњаворчанин Душко Марић, један од волонтера у овој акцији, рекао је да се радо

придружује организацијама које су до сада помогле великом броју породица.

„Прњавор је хумана средина у којој су се грађани и раније укључивали у сличне пројекте у сарадњи са овом, али и другим хуманитарним организацијама. Велико је задовољство што се ова акција, у којој се кроз спорт показује и хуманост, вратила у наш град“, истакао је Марић.

Координатор пројекта „Тројка из блока“ у Републици Српској Александар Мршић изјавио је за Срну да су Прњаворчани поново показали да имају хумано срце, а акцији су се одазвали грађани, институције и привредни субјекти.

„Са великим задовољством можемо рећи да је ова Тројка из блока у Прњавору била успјешна, а посебно нам је драго што је хуманост показало много младих. Кроз организацију оваквих догађаја будуће нараштаје учимо да треба имати осјећај за ближњег и помагати кад год је потребно“, указао је Мршић.

Котизација за све учеснике који су изводили слободна бацања износила је пет КМ, а из организације „Срби за Србе“ подсјећају и све остале грађане да своју хуманост могу исказати позивом на број 17763 којим се донирају три КМ за помоћ социјално угроженим породицама.

Протеклог викенда Атлетски клуб „Сан“ и Удружење родитеља дјеце са сметњама у физичком и психичком развоју „Невен“ из Прњавора организовали су Седми јесењи хуманитарни крос.

Такмичење одржано у Спортско-рекреативном центру „Борик“ било је отвореног карактера са могућношћу учешћа свих заинтересованих клубова, основних и средњих школа, предшколских установа, рекреативаца и ветерана.

Котизација за учешће износила је седам КМ, а сва прикупљена средства биће прослијеђена Удружењу „Невен“.

Спортској хуманитарној мисији придружили су се и чланови Планинарско–алпинистичког клуба „Скитнице“, који су уз помоћ суграђана прикупили помоћ за становништво угрожено у катастрофалним поплавама у Јабланици и другим општинама.

Они су прикупљену храну, одјећу, обућу и алат до Бутуровић Поља у Федерацији БиХ транспортовали у шест комби возила.

Предсједник клуба Слободан Шушак истакао је да је одзив акцији био неочекивано велики.

„Све је кренуло једном поруком у нашој Вајбер групи. Велика количина помоћи прикупљена је уз подршку грађана, бројних организација које дјелују на подручју Прњавора, Кола српских сестара и привредника“, рекао је Шушак.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана