Споразум о сарадњи са Хајтек групом пружа бројне погодности

Срна
Споразум о сарадњи са Хајтек групом пружа бројне погодности

БАЊАЛУКА - Ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин и извршни директор компаније Хајтек група /ХТЕЦ Гроуп/ потписали су данас Споразум о сарадњи, који ће студентима и наставницима ове високошколске установе пружити бројне погодности у учењу и раду.

Гајанин је истакао значај потписивања овог споразума, који ће допринијети да се студентима омогући више практичне наставе.

"Срећни смо што ће нашим студентима бити омогућено и да учествују у пројектима које проводе инжињери у свјетски познатој компанији као што је Хајтек група", рекао је Гајанин Срни.

Он је напоменуо да ће и наставници и сарадници Универзитета у Бањалуци имати прилику да заједно са радницима ове компаније учествују у пројектнима активностима, те да заједно формирају пројектне задатке, који ће допринијети развоју науке, али и бити употребљиви на тржишту.

Шукало је оцијенио да студенти Универзитета у Бањалуци имају велики потенцијал у области развоја информационих технологија, те да је циљ Споразума да им се омогући да тај потенцијал покажу и развијају.

"У потрази смо за квалитетним стручњацима из свих дјелатности, јер дигитална индустрија данас подразумијева широк спектар активности, те нам није циљ да активирамо само студенте техничких наука, него и других", рекао је Шукало.

Он је позвао студенте да искористе прилику, те да учествују у програму који им се нуди кроз сарадњу са Хајтек групом, а који студентима нуди и квалитетне праксе и стипендије.

Шукало је навео да је циљ компаније и да добре научноистраживачке пројекте који су се показали успјешнима, а који су реализовани на факултетима у Србији, донесу и у БиХ и Републику Српску.

"мПримјер успјешног пројекта је роботска рука, који со радили са Универзитетом у Нишу и са Факултетом техничких наука у Новом Саду. Желимо да дух и ентузијазма тих значајних пројеката пренесемо и овде и укључимо наше студенте у њихову реализацију", рекао је Шукало.

У развојном центру Хајтек групе у Бањалуци данас ради више од осамдесет инжењера, дизајнера и других стручњака који као дио свјетских тимова раде на развоју дигиталних производа за водеће свјетске компаније.

Њихови стручњаци, покривају читав спектар технологија потребних за развој софтверских и хардверских рјешења, а са преко осамдесет клијената из сектора логистике, продаје, медицине, финансија и других области, имају могућност да студентима Универзитета у Бањалуци дају прилику да раде са најмодернијим технологијама и упознају се о трендовима на свјетском тржишту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана