Спољнотрговинска комора: Турци ће помоћи повећање туристичке потражње за БиХ

Срна
Foto: arhiva

САРАЈЕВО - Удружење туристичких агенција Турске /ТУРСАБ/ укључиће се у низ активности Спољнотрговинске коморе БиХ и УСАИД Пројекта развоја одрживог туризма у БиХ, чији је циљ повећање туристичке потражње за БиХ.

Комора је добила позитиван одговор на писмо упућено ТУРСАБ-у у којем позива ово удружење да им постане партнер, док је компанија "Туркиш ерлајнс" у БиХ потврдила интерес да подржи овај напор, речено је на сједници Скупштине Групације за туризам и угоститељство при Спољнотрговинској комори.

Директор УСАИД Пројекта Ибрахим Оста представио је развој нове редизајниране странице "Винског пута Херцеговине", који би требало да постане једна од најзанимљивијих дестинација на винској карти Европе, саопштено је из Коморе. На сједници је најављена и конференција "Јачање регионалних туристичких производа" од 16. до 18. маја у Требињу, а главни фокус ће бити развој регионалног туризма.

Примарни циљ овог догађаја је упознавање и умрежавање, како туристичких радника из БиХ, тако и оних из регије, кроз панел дискусије и директне "би ту би" контакте, те размјена знања и искустава због успјешног, заједничког наступа и презентовања у иностранству и бољег регионалног увезивања туристичких понуда.

Закључено је да све иницијативе које је упутила Комора, а које нису реализоване, треба поновно да буду послате и да се инсистира на њиховој реализацији. Међу њима је дефинисање извоза у туризму кроз ослобађање, односно смањење стопе ПДВ-а, као и иницијатива за олакшице визног режима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана