Спољнотрговинска комора: Прикупљање приједлога за допуну одлуке о суспензији и смањењу царина

Срна
Спољнотрговинска комора: Прикупљање приједлога за допуну одлуке о суспензији и смањењу царина

САРАЈЕВО- Спољнотрговинска комора БиХ у сарадњи са Привредним коморама Републике Српске и Федерације БиХ /ФБиХ/ од данас креће у процес прикупљања приједлога за допуне одлуке о привременој суспензији и смањењу царинских стопа код увоза одређених роба за ову годину.

Уколико за потребе властите производње из земаља са којима БиХ нема потписане трговинске споразуме компаније увозе одређену сировину или репроматеријал, а да истовремено у БиХ не постоји производња такве сировине или материјала, онда је могуће да се на тај производ одобри тотална суспензија или одређено смањење царинске стопе, саопштено је из Спољнотрговинске коморе БиХ.

Комора је позвала све привредне субјекте да до 20. априла доставе приједлоге тарифних бројева сировина и материјала које користе у процесу властите производње, а које се не могу набавити на домаћем тржишту у количинама и квалитету потребном за производњу готових производа, те да не достављају приједлоге који се тичу тарифних ознака које су већ обухваћене Одлуком.

Уколико компанија први пут предлаже тарифни број потребно је Спољнотрговинској комори БиХ доставити основне информације о фирми, пуни назив производа према царинској номенклатури и износ плаћене царине за наведени производ у 2022. години, опис производње, као и информације о томе колико ће умањење царинских трошкова утицати на пословање компаније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана