Спој хуманости и спорта: Mozzart спонзор турнира у малом фудбалу широм земље

Mozzart
Спој хуманости и спорта: Mozzart спонзор турнира у малом фудбалу широм земље

Протекли викенд био је у знаку спорта и то у служби хуманости. У Бањалуци је одигран осми Хуманитарни турнир „Фудбалом до хљеба", а у Сарајеву финале 26. малоногометног турнира "Вогошћа 2024". Оба догађаја изазвала су велики интерес екипа и публике, а уз организаторе у оба града била је компанија Mozzart која је увијек тамо гдје се спајају спорт и племенитост.

Хуманитарни турнир "Фудбалом до хљеба", већ осму годину, организује Удружење грађана "Мозаик пријатељства" које води јавну кухињу „Оброк љубави", а компанија Mozzart поново је била уз ову екипу хуманитараца.

„Увијек сам срећан када нас подржи компанија Mozzart јер они истински препознају да смо ми екипа људи која ради и бори се за друге људе. То нам много значи јер на основу ове подршке обезбијеђујемо храну социјално угроженим суграђанима. Хвала на подршци из године у годину", поручује предсједник Удружења грађана "Мозаик пријатељства", Мирослав Субашић.

 

 

Чланове овог племенитог удружења посебно је обрадовала чињеница да је компанија Mozzart за њих, осим новчане, припремила и донацију у виду пакета хране коју ће им испоручити. Захваљујући овом спортско-хуманитарном турниру, око 400 људи добило је пакете помоћи.

 

На турниру су ове године учествовале 32 екипе, а прва три мјеста освојили су тимови „Банија у срцу", „Пулсе", „Блацк гласс", али је, због племените мисије, спортски резултат пао у други план.

 

Турниру је присуствовао и градоначелник Драшко Станивуковић који је казао да Град пружа подршку "Мозаику пријатељства" и да су средства увећана, те да подршка није изостала ни у одржавању овог турнира.

 

Истовремено, у сарајевској општини Вогошћа играла се завршница 26. малоногометног турнира "Вогошћа 2024".  Ово традиционално такмичење окупило је бројне екипе и још бројнију публику, а и уз њих је био регионални лидер у приређивању игара на срећу.

 

„Хвала компанији Mozzart на подршци, презадовољни смо њиховим потезом, као и овогодишњим турниром. Нама ово спонзорство доста значи", поручује Нусрет Гонџић у име организатора такмичења.

 

Организатори оба турнира најављују наставак традиције, а уз праву подршку, наставиће да остварују спортске и хуманитарне циљеве.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана