СП: Прогласити дан жалости у Српској

Срна
СП: Прогласити дан жалости у Српској

БАЊАЛУКА - Социјалистичка партија (СП) позвала је надлежне органе Републике Српске да прогласе дан жалости у Српској поводом трагедије која се догодила у београдској основној школи.

-Јучерашње сцене и сузе невине малољетне дјеце, као и њихових родитеља, нису оставили никога од нас равнодушним. Болно и мучно је било пратити извјештавања о догађају који је угасио велики број младих живота, дјевојчица и дјечака који су били будућност Србије - поручили су социјалисти.

Они су додали да су Српска и Србија увијек једно, у тузи и весељу, те да се свака патња и бол српског народа, гдје год се он налазио, рефлектује на сународнике широм свијета.

-Данас смо уједињени у тузи, али и нади да се овако нешто више никада неће поновити ни у Србији, ни у свијету. Морамо као друштво пронаћи механизме превенције и спречавања вршњачког насиља да би јучерашње сцене заувијек остале иза нас - саопштено је из СП-а.

Из ове странке су позвали Владу Републике Српске да прогласи дан жалости у Српској због бола који је задесио српски народ, али и пријатељских, братских и људских осјећања и односа према народу у Србији.

У пуцњави у Основној школи “Владислав Рибникар” у Београду јуче је убијено осморо дјеце и један радник обезбјеђења, а шесторо ђака и један наставник су рањени. Полиција је ухапсила четрнаестогодишњег К.К, који је починио тај злочин.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 17 беба
Рођено 17 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана