СП: Ђурковић ће доказати да је невин

Г.С.
СП: Ђурковић ће доказати да је невин

Општински одбор Социјалистичке партије Угљевик изразио је увјерење да ће ухапшени мајор Војске Републике Српске и члан те партије Ратко Ђурковић доказати невиност, истичући да ће бити уз Ђурковића и његову породицу.

 

Општински одбор СП осудио је хапшење Ђурковића и начин на који су припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ извршили хапшење 8. септембра.

"Ријеч је о човјеку који је у 77. години живота и никада није одбио да се добровољно одазове на позиве надлежних органа", наводи се у саопштењу.

Из те странке истичу да је Ђурковић један од најузорнијих мјештана Угљевика, узоран супруг, отац и дјед, оснивач и истакнути члан СП, дугогодишњи предсједник СУБНОР-а Угљевик, антифашиста и хуманиста.

"Он је показао и доказао о кавом човјеку је ријеч и за какве друштвене вриједности се залаже. Таквом човјеку се сигурно не могу ставити на терет дјела ратних злочина", поручили су угљевички социјалисти.

У саопштењу се наводи да је Ђурковић по избијању грађанског рата показао величину човјека, те да је активно учествујући у Војсци Републике Српске и ризикујући живот стао у заштиту свих грађана на подручју општине Угљевик, без обзира на националну припадност.

Из СП додају да је он од првог до посљедњег дана рата био активан војник Војске Републике Српске и стакао статус борца прве категорије у чину мајора.

"Хуманост Ђурковића најбоље је доказана његовим односом према припадницима бошњачког народа који су у почетку ратних дешавања били настањени на подручју општине Угљевик", закључује се у саопштењу Општинског одбора Социјалистичке партије Угљевик на чијем је челу Вујо Марковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана