Соња Давидовић приредила пријем за побједнике Малих олимпијских игара

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић рекла је да су Мале олимпијске игре Српске један од најзначајнијих пројеката које спроводи ово министарство те да представљају базу за бављење спортом и за његов развој.

"Мале олипијске развијамо више од 20 година, само ове године смо имали прилику да видимо 60.000 дјеце школског узтаста који се такмиче у цијелом процесу који смо тако осмислили“, рекла је Даводивићева новинарима у Бањалуци.

Давидовићева, која је приредила пријем за побједнике Малих олимпијских игара Српске који су имали прилику да се такмиче у оквиру Балканских школских спортских игара у Охриду, нагласила је да током такмичња дјеца стичу огромно искуство.

"То је најмасовније такмичење за дјецу школског узраста и сигурно један од најзначајнијих пројеката ресорног министарства. За ученике је то значајна прилика да се покажу, да развијају спортске навике, да се пронађу у неком од спортова и наставе се њиме бавити", навела је она.

Говорећи о Љетној школи спорта која је недавно отворена у Требињу, она је истакла да је то изузетно значајан пројекат Министараства и да ће око 600 дјеце имати прилику да кроз циклус од осам седмица бораве у Требињу али и на Јахорини и другим мјестима и развијају своје спортске вјештине, да стекну нова знања и искуства.

"Обезбијеђена су и стручна предавања које ће дјеци бити важна", рекла је Давидовићева.

Ученик Основне школе "Свети Сава" из Бијељине Мирко Шајин, који је на Балканским школским спортским играма у Охриду освојио прво мјесто у шаху, каже да је такмичење било захтјевно те да је у Охриду упознао ученике из многи земаља.

Ученик Средње школе "Никола Тесла" из Козарске Дубице Мара Станић, која је са рукометном екипоим освојила златну медаљу, нагласила је да је за њу и њене саиграчице ово такмичење било велико искуство.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана