Соколац: Скупштина тражи од полиција да предузме мјере за побољшање безбједности

ГС
Соколац: Скупштина тражи од полиција да предузме мјере за побољшање безбједности

Након што је отпуштен са лијечења у Болници "Србија" у Источном Сарајеву, полиција је ухапсила Стефана Делића, који се терети да је у Сокоцу 7. јуна убио Мирослава Милинковића.

Делић је предат Окружном тужилаштву Источно Сарајево.

Како је саопштено из МУП-а Републике Српске, полиција је током истраге овог убиства привела на испитивање 27 лица са подручја Сокоца, а извршен је и претрес више објеката.

Приведена лица су након криминалистичке обраде пуштена на слободу.

Због нарушене безбједности, данас је одржана ванредна сједница Скупштине општине Соколац.

Одборници су затражили од Полицијске управе Источно Сарајево да изврши процјену стања безбједности у Сокоцу и предузме све мјере да се стање поправи.

- Имамо чврста обећања представника Министарства унутрашњих послова и вјеру у институције Републике Српске да ће бити предузете све мјере да се садашња ситуација стави под контролу и спријече даља нежељена дешавања у области безбједности - рекао је посланик у Народној скупштини Републике Српске Страхиња Башевић, који је присустовао сједници.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица рекао је да је ванредна сједница заказана послије немилих дешава у протеклих десетак дана у којима се у једном случају десило убиство, а у другом је бачена експлозивна направа и извршен покушај убиства у градском насељу, при чему су могли страдату случајни пролазници, што је створило осјећај несигурности код грађана.

Након што је издао саопштење везано за та дешавања, Бјелица је, како је објаснио, затражио појачање мјера безбједности на подручју општине.

- Подржали смо рад МУП-а Српске и затражили да буду појачане мјере, односно да се појача присуство полиције у овој локалној заједници и ријеши питање додатних материјално-техничких средстава, ако за тим има потребе - рекао је Бјелица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана