Соколац на МОСИ шаље 110 такмичара

Горан Јањић
Foto: ГС

СОКОЛАЦ - Послије двије године паузе узроковане пандемијом Међуопштинске омладинске спортске игре (МОСИ) окупиће у Новој Вароши младе из општина и градова са тромеђе Србије, Црне Горе и БиХ.

Овогодишње такмичење је 57. по реду, а током пет дана Игара у 15 спортских дисциплина надметаће се више од 2.000 спортиста из 31 општине учеснице, а најбројнија делегација из Републике Српске представљаће општину Соколац. 

Укупно 110 Сокочана такмичиће се са 13 екипа и то у атлетици, планинарству, стрељаштву у мушкој и женској конкуренцији, одбојци, одбојци на пијеску и каратеу у женској конкуренцији, те у мушкој конкуренцији у кошарци, рукомету, фудбалу и малом фудбалу.

Према ријечима руководиоца екипе спортиста општине Соколац, Вере Мијатовић и ове године очекује се висок пласман екипа из ове локалне заједнице.

- Након двије године паузе због "ковида" овог љета игре се одржавају од 20. до 24. јула, тако да ми настављамо традицију учешћа. Представљамо једну спортску општину тако да очекујемо високе пласмане и медаље, те се надамо да ћемо у укупном пласману бити међу пет најбољих општина - навела је Мијатовићева и додала да ће на пара МОСИ такмичењу особа са инвалидитетом учествовати 10 такмичара из Сокоца.

Једна од најуспјешнијих екипа из ове општине у историји МОСИ игара је одбојкашка селекција у женској конкуренцији, а како је рекао тренер соколачких одбојкашица Марко Обреновић, ова селекција већ 25 година ниже успјехе на овом такмичењу.

- Имамо пет златних медаља, а када је ријеч о осталим мјестима и сребрним и бронзнаним медаљама број је заиста велики. Оно што је важно је да је свака медаља злата вриједна. Ми и ове године очекујемо добар пласман јер имамо заиста добар тим, али од распореда и термина нам зависи много тога. С обзиром да смо заступљени и у одбојци и у одбојци на пијеску са истим такмичаркама па се надамо да ћемо се уклопити и на тај начин постићи успјех у оба спорта - истакао је Обреновић.

Осим одбојкашица, и кошаркаши из Сокоца очекују добар пласман, а тренер кошаркашке екипе Томислав Тамбурић навео је да су соколачки кошаркаши носиоци четврте групе.

- На претходним МОСИ играма које су одржане код нас били смо четврти. Ове године ћемо видјети, идемо да играмо и да се забавимо - рекао је Тамбурић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана