Снажно невријеме хара регионом

ГС
Снажно невријеме хара регионом

Док је Босни и Херцеговини, Србији и већем дијелу Хрватске ведро и топлу уз температуру од 37 до 38 степени, хладни фронт из централне Европе и Алпа стигао је до Словеније гдје доноси јаке грмљавинске олује уз обилне пљускове и захлађење.

До краја дана најинтензивније грмљавинске олује очекују се на сјеверу и истоку Словеније, а потом и на сјеверозападу Хрватске. Локално се очекује и град.

Овај хладни фронт наставиће пут према истоку, а касно вечерас стићи ће веома ослабљен до Војводине, а до јутра и до централних предјела Србије при чему ће донијети благо освјежење за 7 степени и јак сјеверозападни вјетар.

На југу и истоку Србије остаће и даље тропски топло уз температуре до 35 степени, док ће на сјеверу и западу Србије и у Београду бити око угодних 30.

За разлику од региона у Србији ће бити углавном суво, тек понегдје уз ређу појаву пљуска са грмљавином.

Увече и током ноћи очекује се скретање вјетра на сјеверозападни правац, најприје у Војводини, а затим и у западној и централној Србији.

У Београду ће такође бити сунчано и веома топло. Дуваће слаб и умјерен југоисточни вјетар, који ће током ноћи бити у скретању на сјеверозападни. Најнижа температура биће од 16 степени до 21, а највиша око 36 степени, преноси Курир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана