Служена литургија у манастиру Грачаница,Теодосије: Овде смо да покажемо вјерност вјери

Танјуг
Служена литургија у манастиру Грачаница,Теодосије: Овде смо да покажемо вјерност вјери

ГРАЧАНИЦА - Неколико стотина вјерника присуствовало је видовданској литургији у манастиру Грачаница коју је служио архиепископ црногорско-приморски Јоаникије уз саслужење митрополита и епископа СПЦ.

Владика рашко - призренски Теодосије пренео је поздраве патрихарха Порфирија којем је онемогућено да на данашњи празник буде са својим народом.

"Ми данас сабрани овде треба да покажемо ко смо и за шта смо опредељени на овом пролазном земаљском животу. Треба да покажемо да ли држимо завет Исуса Христа. Да ли држимо завет светог кнеза Лазара. Да покажемо колико смо верни нашој вери православној, нашим светињама.

Овде сам и да пренесем поздраве његове Светости, нашег патријарха који је сваке године са нама и који је у својој беседи говорио да је ово његов дом. Њему је ове године ускраћено да буде са нама.

Они који мисле да ће тиме нешто постићи насупрот томе они показују ко су , шта су и каква је њихова култура", рекао је владика Теодосије.

Литургији су присуствовали представници локалних институција, Канцеларије за КиМ, званичници из централне Србије и региона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 15 беба
Рођено 15 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана