Служена литургија у цркви у Новој Касаби

Срна
Служена литургија у цркви у Новој Касаби

МИЛИЋИ - У Цркви Светог пророка Илије у Новој Касаби код Милића служена је литургија и обављен чин ломљења славског колача поводом прославе славе ове општине - Илиндана.

Начелник општине Марко Савић честитао је грађанима крсну славу рекавши да је прошле године почела традиција ломљења славског колача у цркви у Новој Касаби гдје је у току њена обнова на радост вјерника.

Савић је пожелио свима добро здравље, срећу и Божији благослов у овим тешким временима.

Он је напоменуо да је општина Милићи у великом инвестиционом циклусу и да је на првом мјесту пројекат изградње пословне хале у индустријској зони, што је од фундаменталне важности за све грађане.

"Ово је почетак једне добре приче, имамо много отворених градилишта на терену, неке процедуре су у току, биће то свеобухватан инвестициони циклус јер немогуће је ријешити све одједном, али ћемо покушати постепено и видјети шта је потреба грађана Милића", рекао је Савић.

Свету литургију у цркви у Новој Касаби служио је свештеник Љубиша Вујичић, а потом је око цркве прошла литија у којој је учествовао велики број грађана.

До 2016. године у Милићима је 2. август слављен као Дан и крсна слава општине, да би одлуком локалне Скупштине за Дан општине био проглашен 31. март, када је 1992. године та локална заједница добила статус општине.

Прослава славе општине биће настављена данас од 15.00 часова свечаним ручком у бокситовом мотелу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана