Служен помен за 32 борца ВРС из насеља Бродско поље два

Срна
Служен помен за 32 борца ВРС из насеља Бродско поље два

БРОД - У бродској мјесној заједници Бродско Поље два данас је служен помен за 32 борца Војске Републике Српске /ВРС/ из овог насеља погинулих у Одбрамбено-отаџбинском рату, те за бораце из других крајева чије су се породице након рата настаниле у овом селу.

Предсједник Скупштине Борачке организације Брод Радослав Кокић нагласио је да је обавеза свих да његују културу сјећања на борце ВРС који су дали живот за слободу свог народа и Републику Српску.

"Наша је дужност да их се са поносом сјећамо и обавеза да чувамо истину о борби српског народа у Одбрамбено-отаџбинском рату, о храбрим људима који су животе дали за Републику Српску", рекао је Кокић.

Он је подсјетио да се српско становништво са подручја мјесне заједнице Бродско Поље 1992. године међу првима нашло на удару агресије Хрватске војске и паравојних муслиманско-хрватских формација.

Протојереј-ставрофор Мирослав Живковић рекао је након служења молитвеног помена да ово свето мјесто опомиње да они који су страдали за слободу никада не смију бити заборављени и да се зло које се десило 90-тих година прошлог вијека више никоме не понови.

Након помен-парастоса, вијенце и цвијеће код спомен-обиљежја испред старе основне школе на Бродском Пољу два положиле су породице погинулих бораца, представници општине Брод, општинске Борачке организације, мјесне организације бораца и мјесне заједнице Бродско Поље два, општинског Удружења за тражење заробљених, погинулих бораца и несталих цивила, политичких партија и грађани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана