Служен парастос за погинуле цивиле и српске војнике у Средњој Слатини

СРНА
Служен парастос за погинуле цивиле и српске војнике у Средњој Слатини

ШАМАЦ - У Средњој Слатини код Шамца служен је парастос за 12 погинулих бораца Војске Републике Српске, три цивилне жртве протеклог рата и тројицу припадника ваздухопловне јединице погинулих почетком 1992. године када је њихов хеликоптер оборен у овом мјесту.

Начелник општинског Одјељења за привреду и инспекцијске послове Предраг Недић и потпредсједник Скупштине Јадранка Ђукић поклонили су се сјенима оних који су платили највећу цијену за Републику Српску.

"Данас смо се окупили овдје да одамо почаст и поштовање нашим погинулим борцима и да заједно са њиховим породицама и саборцима прислужимо свијеће. Овај дан обиљежавамо са тугом и болом, сјећање на њихове жртве чува их од заборава. Не можемо и не смијемо заборавити да су своје животе дали за слободу коју ми данас уживамо#, рекла је потпредсједник Скупштине Јадранка Ђукић за Срну.

Предсједник Борачке организације Шамац Радован Зорановић истакао је да дјела погинулих за слободу никада не смију бити заборављена.

Парастос је служио јереј Драган Павловић, а породице погинулих, представници локалне власти и Борачке организације, мјесне борачке организације и мјесне заједнице положили су вијенце код споменика подигнутог 2002. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана