Служен парастос погинулим борцима из Жупског Разбоја

Srna
Foto: Srna

СРБАЦ- За четворицу погинулих бораца Војске Републике Српске из Жупског Разбоја у општини Србац данас је служен помен.

Предсједник Предсједништва општинске Борачке организације Драган Алексић рекао је да су борци овог краја дали велики допринос одбрани Републике Српске и задатак свих је да чувају успомене на њихове ликове и њихова дјела.

"Ми смо имали срећу што смо преживјели рат, а наша четворица сабораца из Жупског су дали за Републику Српску своје животе", нагласио је Алексић и истакао да је ријеч о четворици момака који нису стигли да заснују породице.

Он је поручио да су врата општинске Борачке организације широм отворена за сву борачку популацију.

Парастос за Душка Личинара, Владимира Брковића, Зорана Глигорића и Дарка Лазића организовала је Борачка организација општине Србац у сарадњи са Мјесном борачком организацијом Ћукали и уз подршку Одбора за његовање традиција ослободилачких ратова Србац.

Помену који је организован у складу са Календаром обиљежавања значајних датума и јубилеја присуствовали су чланови породица погинулих бораца, грађани Жупског Разбоја, делегација општине на челу са начелником Млађаном Драгосављевићем, руководство општинске Борачке организације, Мјесне борачке организације Ћукали, Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Србац, те СУБНОР-а. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана