Служен парастос и положени вијенци код спомен-комплекса у Бок Јанковцу - Присуствовала Цвијановић

GS
Foto: ATV

У градишком насељу Бок Јанковац код спомен-комплекса данас је служен парастос и положени вијенци поводом обиљежавања 32 године од одбране Градишке од агресије јединица Хрватске војске у којој је погинуло 16 бораца Војске Републике Српске, а 22 су рањена.

Вијенце код овог спомен-комплекса положила је српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић.

Вијенце су положили и чланови породица погинулих, као и делегација града Градишка.

Руже су положили представници Народне скупштине Републике Српске, Вијећа народа Српске, Министарства унутрашњих послова, министар трговине и туризма Денис Шулић, представници Борачке организације и организација проистеклих из Одбрамбено- отаџбинског рата.

Руже су положили и представници Лаке пјешадијске бригаде Градишка и Трећег пјешадијског /Република Српска/ Оружаних снага БиХ.

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић вијенац је положила и на спомен-плочу жртвама усташког терора у селу Бок Јанковац, као и делегација града Градишка.

Припадници јединице Хрватске војске "Бербир бојна" су у раним јутарњим часовима 8. августа 1992. године прешли ријеку Саву и напали српске одбрамбене положаје. Након жестоког окршаја и снажног отпора, напад је одбијен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана