Случај нестанка бебе из Фоче: Власница клинике ”пала” на полиграфу!

АТВ
Случај нестанка бебе из Фоче: Власница клинике ”пала” на полиграфу!

САРАЈЕВО - Власница једне приватне клинике из Федерације БиХ ”пала” је на полиграфском испитивању када су је истражиоци питали о породу жене из Фоче, чија је беба мистериозно нестала прије пет мјесеци, сазнаје АТВ.

На основу тога, али и других информација до којих се дошло током истраге, вјерује се да је жена из Фоче порођена у тој клиници.

”Током трудноће Фочанка ни један преглед није обавила у Универзитетској болници у Фочи, већ је трудноћу водила по приватним клиникама. Сумња се да су пород обавили стручни људи у приватној клиници, а не у стану како је то породиља тврдила у својим изјавама. Управо је та клиника у фокусу даље истраге и наложена су бројна вјештачења како би се то и потврдило”, рекао је извор близак истрази.

Као што је АТВ ексклузивно објавила за мушким новорођенчетом се трага од фебруара и засада није познато да ли је беба мртва или је, како се сумња, била жртва трговине дјецом. Ни за један исход не постоје чврсти докази, већ само индиције које су предмет детаљне истраге. Непобитно је утврђено да је Фочанка родила и фебруару, што потврђено љекарским налазом, али о беби нема ни трага ни гласа.

Фочанка је трудноћу и порођај крила од породице јер је, како се сумња, отац дјетета њен љубавник, а не супруг. У изјави истражиоцима она је тврдила да се породила сама, без љекарске помоћи. Испричала је да је беба касније помодрила и престала да дише. Тврдила је да је покушавала да је врати у живот, али да није успјела и да је беба преминула. Тијело је, како је изјавила, бацила у ријеку Дрину...

Међутим, тијело није пронађено. Нису откривени ни докази који потврђују такав епилог. Мајка је више пута испитивана и у исказима су се појављивале недосљедности. То се односило на датум порода, мијењање локација на којој је наводно бацила тијело бебе...

Провјерене су све информације и дошло се до сазнања да је Фочанка одлазила на прегледе у приватну клинику. Саслушаване су и одговорне особе из клинике, те су и у њиховим исказима утврђене недосљедности. Дошло се и до сазнања који указују да би се у цијелом случају могло радити о трговини дјететом, што је предмет даље истраге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана