Словенија поново признаје високошколске дипломе из БиХ

ГС
Словенија поново признаје високошколске дипломе из БиХ

Министарство за високо образовање, науку и иновације и ЕНИЦ-НАРИЦ центар Републике Словеније информисали су да ће Република Словенија, од понедјељка, 19. јуна, наставити са разматрањем појединачних захтјева за признавање диплома високог образовања из БиХ.

Овим је деблокиран процес вредновања и признавања високошколских диплома стечених у БиХ, саопштено је из овог министарства.
Наведена активност резултат је интензивне вишемјесечне комуникације Министарства цивилних послова БиХ и надлежних образовних власти са Министарством за високо образовање, науку и иновације Републике Словеније, с циљем заштите стечених права особа које су високошколске дипломе стекле у БиХ, пише Н1.

 ЕНИЦ-НАРИЦ центар Републике Словеније је 24. октобра 2022. године обуставио разматрање појединачних захтјева за вредновање и признавање високошколских диплома стечених у БиХ, а због, како је у саопштењу словеначког ЕНИЦ-НАРИЦ центра наведено, „недостајућих, нејасних и неусклађених информација у вези с акредитацијом високошколских институција и студијских програма у БиХ“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана