Скуп бошњачких ратних ветерана нарушио осјећај сигурности код грађана

Срна
Foto: принтскрин

ВЛАСЕНИЦА - Недавно окупљање бошњачких ратних ветерана из Зенице на подручју Власенице и узнемирујуће изјаве које су се том приликом могле чути нарушавају осјећај сигурности код свих грађана у Власеници без обзира на вјерску, националну или другу припадност, закључио је данас Форум за безбједност грађана ове локалне заједнице.

На сједници је истакнуто да је Власеница позната као једна од локалних заједница са највишим степеном безбједности, о чему свједоче и једногласно усвојени извјештаји Полицијске станице за претходне године, али да је овим догађајем нарушен осјећај сигурности код грађана.

Најављена је и посебна сједница Скупштине општине Власеница на којој ће се расправљати и одлучивати о безбједносној ситуацији на подручју општине.

Изражено је жаљење што данашњој сједници Форума нису присуствовали одборници СДА, те је истакнуто да би било неопходно да у рјешавању настале ситуације учествују и бошњачки представници.

Како је саопштено, одборници СДА у Скупштини општине Власеница отказали су учешће пред почетак сједнице Форума, док је представник Исламске вјерске заједнице раније најавио да због других обавеза неће присуствовати сједници.

У саопштењу објављеном након сједнице Форума наведено је да се Исламска вјерска заједница до данас није оградила од скупова бошњачких ратни ветерана окупљених око групе "Снага џемата" из Зенице на муслиманском гробљу Ракита и у мјесној заједници Церска одржаних 19. децембра прошле године, као ни од реторике.

На овим скуповма били су окупљени бошњачки повратници са подручја Власенице.

Форум је позвао Полицијску станицу Власеница да предузме све мјере из своје надлежности како би безбједносна ситуација у овој локалној заједници била на највишем нивоу, уз гаранцију сигурности свих становника, без обзира на припадност.

Власеничке организације проистекле из одбрамбено-отаџбинског рата, поводом објаве узнемирујућих видео записа са скупа бошњачких ратих ветерана на подручју Власенице, осудиле су реторику која се могла чути и затражиле од надлежних институција заштиту права и слобода свих становника Власенице.

Осим тренутне безбједносне ситуације, на сједници Форума расправљано је и о догађајима у школским установама у овој локалној заједници.

На сједницу Форума били су позвани одборици СДА, те представници вјерских заједница у Власеници, школских установа и организација проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана