Школска бициклијада окупила око 160 учесника

Срна
Школска бициклијада окупила око 160 учесника

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Ауто-мото друштво Козарска Дубица организовало је данас јубиларну 20. Школску бициклијаду Козарска Дубица–Моштаница, која је окупила око 160 учесника.

Учествовују ђаци и наставници саобраћајних секција из дубичких основних школа, Средњошколског центра "Никола Тесла" и Основне школе "Петар Мећава" из Костајнице.

Они ће по доласку на циљ посјетити Манастир Моштаница, а потом учествовати у традиционалним спортским активностима.

Након свечаног постројавања у порти Спомен-храма Свете Петке, учесници су положили цвијеће на спомен-крсту у част погинулих бранилаца Козарске Дубице и свих који су дали живот за Републику Српску.

Ову јубиларну 20. бициклијаду је у име покровитеља, општине Козарска Дубица, отворио начелник Одјељења за пољопривреду Душко Бодиловић који је истакао да је она саставни дио програма "Септембарских дана одбране", али и превентивних активности које се спроводе ради безбједности ђака у саобраћају.

Секретар Ауто-мото друштва Козарска Дубица Милутин Бундало рекао је да са мјеста посвећеног браниоцима Козарске Дубице и Републике Српске желе да пошаљу поруку младости, побједе живота над смрћу.

"Ово је наш одговор на питање да ли је вриједило оних ратних дана давати живот за ову Републику. Надам се да у временима која долазе ова младост неће имати искуства каква смо ми имали 1995. године", рекао је Бундало.

Представник Ауто-мото савеза Републике Српске Милош Злојутро рекао је да се ова школска бициклијада организује током Европске недјеље мобилности и подсјетио на њен значај у оквиру обиљежавања "Септембарских дана одбране" Козарске Дубице.

Он је напоменуо да АМС Српске, у чијем саставу је 50 ауто-мото друштава, ове године обиљежава 30 година постојања, а да је Ауто-мото друштво Козарска Дубица једно од најактивнијих и најбоље организованих.

За безбједност учесника бициклијаде задужени су службеници Полицијске станице и Дома здравља у Козарској Дубици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 15 беба
Рођено 15 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана