Ситуација на поплављеним подручјима под контролом

Срна
Ситуација на поплављеним подручјима под контролом

ПРИЈЕДОР - Ситуација у подручјима Републике Српске угроженим поплавама је под котролом, саопштено је из Републичке управе цивилне заштите уз подсјећање да су њени тимови на терену.

- Припадници Републичке управе цивилне заштите налазе се на локалитетима поплављених локалних јединица на подручју које припада подручном одјељењу Бањалука - саопштили су из Цивилне заштите Српске.

Републичка управа, осим људства ангажованог у граду Приједору и општинама Козарска Дубица и Нови Град, ставила је на располагање и материјално-техничка средства.

- Тим Републичке управе цивилне заштите ангажован је од 10. децембра на угроженим подручјима, док су остали тимови у приправности и биће ангажовани сходно потреби - истакли су из Цивилне заштите Српске

Отежан саобраћај

Саобраћај се одвија отежано на дионици магистралног пута Козарска Дубица - Костајница због изливања воде на коловоз у мјесту Шпиља.

За теретна возила привремено је обустављен саобраћај због запријеченог дрвета на магистралном путу Нови Град - Приједор у мјесту улици Бањалучкој у Новом Граду, док су путничка возила преусмјерена кроз Радничку улицу.

У току дана се очекује звршетак радова на нормализацији саобраћаја, саопштено је из Ауто-мото савеза (АМС) Републике Српске.

Због изливања ријеке Јапре на регионалном путу Будимлић Јапра - Благај Јапра у мјесту Сухача, потпуно је обустављен саобраћај.

Обустављен је саобраћај и на локалном путу Благај Јапра - Витасовци - Радомировац због изливања воде на коловоз.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

У већем дијелу Републике Српске саобраћај се одвија по мокрим или влажним коловозима, а из АМС упозоравају и на повећану опасност од одрона, те возачима савјетују максимално опрезну вожњу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

На подручју ФБиХ саобраћај се одвија отежано на дионици магистралног пута Босанска Отока - Бужим због изливања воде на коловоз.

Због обилних падавина у сјеверозападним крајевима могући су наиласци на заостале веће количине воде на коловозу, посебно на путном правцу Бихаћ - Србљани, као и на путевима на подручју Бужима и Босанске Отоке.

На граничним прелазима Градишка, Доња Градина и Велика Кладуша појачана је фреквенција возила на излазу из БиХ, док на осталим граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана