"Системски створити сигурнију будућност за дјецу"

Srna
Foto: Srna

Неопходно је системски радити и свакодневно говорити о превенцији вршњачког насиља да би заједно створили сигурнију будућност за дјецу и младе Републике Српске, поручено је са вечерашње јавне трибине у организацији Градског одбора СНСД-а Бањалука.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука Владо Ђајић рекао је да је тај одбор одговорна организација, која брине о грађанима Бањалуке и Републике Српске, те да су због тога организовали трибину о превенцији вршњачког насиља.

- Трагични догађаји погодили су наше просторе у посљедњих само неколико дана. На нама је данас да дамо све од себе, заједнички, као друштво, тимски, да се тако нешто никада не понови, поготово међу нашом дјецом. О тим темама свакодневно морамо говорити и предано радити на промјенама које ће такве трагедије спријечити - изјавио је Ђајић новинарима.

Системски породични психотерапеут Мирјана Перишић истакла је да је потребно системски радити на превенцији вршачког насиља, напомињући да је породица најзначајнији фактор у том систему.

- Вршњачко насиље могуће је спријечити јаким превентивним програмима. Радило се и до сада, а морају се појачати пројекти у том смислу - рекла је Перишићева.

Модератор јавне трибине Ненад Новаковић рекао је да до вршњачког насиља неће доћи уколико институције буду радиле свој дио посла.

У двије пуцњаве у Србији прошле седмице убијено је 17 лица, највише дјеце. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана