Широм Европе отказују летовe

ГС
Широм Европе отказују летовe

САРАЈЕВО - Широм Европе је у посљедњих неколико дана дошло је до већег броја кашњења и отказивања летова, а једна од авиокомпанија је појаснила шта је узрок томе и када ће се ваздушни саобраћај нормализовати.

Wizz Air, једна од европских авиокомпанија, упозорила је своје путнике о могућим кашњењима и отказивањима летова 14. јуна.

Шаљу мејлове

Како пишу мађарски медији, Wizz Air и данас шаље мeилове и СМС путницима како би их упозорио о промјенама у наредном периоду, а које су узроковане одржавањем НАТО вјежбе Air Defender 23.

Највећа вјежба распоређивања зваздушних снага у историји НАТО-а одржава се у ваздушном простору Европе између 12. и 23. јуна. Кашњења се могу очекивати и код долазних и одлазних летова. Wizz Air није једина авио компанија која ће морати задржавати и отказивати летове.

Морају се прилагодити

Остале европске авиокомпаније такође ће морати прилагодити летове војној вјежби НАТО-а.

Осим тога, Wizz Air такође упозорава путнике да је њихов кол центар заузет више него иначе. Моле се путници да провјере информације о времену поласка својих летова прије поласка на аеродром. На тај начин могу избјећи продужено вријеме чекања.

Наводе такође да је неизбјежно да ефекат нагомиланих кашњења учиниће распоред још мање поузданим у вечерњим сатима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана