Шипрагић: Туберкулоза скоро у потпуности искоријењена

Срна
Шипрагић: Туберкулоза скоро у потпуности искоријењена

ПРЊАВОР - Секретар Општинске организације Црвеног крста Прњавор Бојан Шипрагић рекао је данас да је, захваљујући превенцији и развијеној свијести грађана за бригу о свом здрављу туберкулоза на подручју општине Прњавор скоро у потпуности искоријењена.

Он је поводом почетка Недјеље борбе против туберкулозе нагласио да је превенција најзначајнија и да се према расположивим информацијама са терена о броју обољелих може рећи да ове заразне, али изљечиве болести скоро и да нема.

"Наши суграђани се радо одазивају на све наше акције и желе да провјере тренутно здравствено стање, што показују и данашње велике гужве на нашем штанду на градском тргу за бесплатно мјерење нивоа шећера у крви и крвног притиска", рекао је Шипрагић за Срну.

Волонтери Црвеног крста данас су дијелили промотивни материјал у којем се указује на узроке, превентиву и начин лијечења туберкулозе, а у продаји су и маркице вриједности 0,50 КМ.

Промотивни материјал прослијеђен је и у све основне и средње школе на подручју општине у којима ће, како је планирано, туберкулози бити посвећен један школски час.

Недјеља борбе против туберкулозе одржава се од 14. до 21. септембра под мотом: "Заложите се за окончање туберкулозе. Спасите животе!".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 15 беба
Рођено 15 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана