Шипово: У плану изградња новог објекта за станицу полиције

Срна
Foto: Срна

ШИПОВО - Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је данас у Шипову да је у овој општини, јер је постојећи у веома лошем стању и не може се реновирати.

Лукач је након састанка са начелником општине Шипово Миланом Ковачем напоменуо да је постојећи објекат полицијске станице изграђен шездесетих година прошлог вијека, те истакао да ће изградња новог објекта бити заједнички пројекат МУП-а и општине.

Према његовим ријечима, на састанку је договорено да у наредном периоду буде успостављен видео-надзор на подручју општине Шипово.

“Начелник ће из буџета издвојити одређена средства, а наше екипе инжењера ће се укључити да то све инсталирају, увежу у систем. Размишљамо о безбједности наших грађана у свим дијеловима Републике Српске и на овај начин томе доприносимо”, нагласио је Лукач.

Он је подсјетио да се успостављање видео-надзора МУП спроводи са локалним заједницима на територији цијеле Републике и да су до сада у 54 општине инсталирали или су у завршној фази инсталирања камера, те да су тако подигли безбједност на максималан ниво.

“На основу досадашњих искустава, до 50 одсто смањујемо криминалитет по свим видовима криминала у општинама гђе смо поставили камере, веома добро ђелује у превентивном смислу и полицији помаже приликом истраге у случају евентуалног извршења неког кривичног ђела или прекршаја”, рекао је Лукач.

Он је додао да је данас у радној посјети Полицијској станици Шипово и Полицијској управи Мркоњић Град и да су разговарали о веома важним темама у вези са функционисањем ове управе.

Начелник општине Милан Ковач истакао је да је изградња новог објекта станице полиције значајна инвестиција и изразио наду да ће радови почети наредне године са почетком грађевинске сезоне.

Ковач је рекао да је тема разговора била и безбједносна ситуација на подручју општине, као и сарадња МУП-а, Полицијске управе, Полицијске станице са локалном заједницом.

“Истакли смо да је добра заједничка сарадња, да је безбједносно стање изузетно добро и да нема неких значајнијих проблема”, додао је Ковач.

Лукач ће данас посјетити и Станично ођељење полиције у Купресу, а разговараће и са начелником ове општине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 15 беба
Рођено 15 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана