СИПА - "Кримоловци" у фебруару 392 позива, од којих 29 са корисним информацијама

Срна
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО - Полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту (Сипа) БиХ су у фебруару регистровали 392 позива, од којих 29 са корисним информацијама о кривичним дјелима и извршиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

У саопштењу ове полицијске агенције прецизира се да је путем телефонске линије "Кримоловци" примљен укупно 291 позив, од којих је осам било са корисним информацијама о кривичним дјелима и извршиоцима.

Путем телефонског обрасца за пријаву кривичног дјела на званичној веб страници Сипе запримљена је 101 пријава, од којих 21 са корисним информацијама од којих је пет достављено на поступање Криминалистичко-истражном одјељењу Сипе.

У фебруару је стигло 35 повратних информација по којима је поступала Сипа или су достављене од надлежног полицијског тијела. На основу повратних информација утврђено је да је надлежним тужилаштвима достављено пет извјештаја о почињеном кривичном дјелу и извршиоцима. Припадници Сипе су дали и 40 савјета грађанима који су их контактирали путем анонимног и бесплатног телефонског броја "Кримоловци" 080 020 505.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана