Сипа: 10 кадета ступило на дужност млађих инспектора

Срна
Foto: Агенције

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - У Агенцију за истраге и заштиту (Сипа) БиХ 10 кадета ступило је на дужност полицијских службеника у чину млађи инспектор, саопштено је данас из те полицијске агенције.

Они су положили свечану заклетву пред министром безбједности у Савјету министара Селмом Цикотићем, навели су из те полицијске агенције. Након што су, како се прецизира, прошли ригорозну селекцију у оквиру конкурсне процедуре за пријем кадета Сипе, 10 полазника 11. класе похађало је и успјешно завршило основну полицијску обуку за стицање чина млађи инспектор, коју је спровела Агенција за школовање и стручно усавршавање кадра.

Честитавши кадетима, директор Сипе Дарко Ћулум рекао је да се од њих очекује да раде законито, професионално и пожртвовано.

Ћулум је изразио задовољство што је Сипа ојачана младим кадром и истакао да полицијски посао треба да обављају часно и одговорно и својим залагањем допринесу укупним резултатима и успјеху ове полицијске агенције. Свечаној церемонији присуствовао је и замјеник директора Сипе Ђуро Кнежевић, замјеник министра безбједности Недељко Јовић и шефови кабинета министра и замјеника министра безбједности Сенахид Годињак и Борис Ивановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана