Синдикат најоштрије осудио напад на полицајца

Срна
Синдикат најоштрије осудио напад на полицајца

ЗВОРНИК - На ванредној сједници Повјереништва регионалног синдиката радника унутрашњих послова Полицијске управе Зворник најоштрије је осуђен напад на полицијског службеника М.Ј. од 16. октобра у мјесту Бјеловац код Братунца.

Предсједник Регионалног синдиката радника унутрашњх послова Полицијске управе Зворник Драган Шакотић рекао је на конференцији за новинаре да су полицијског службеника М.Ј. који није био на дужности, док је управљао својим аутомобилом, пресрела два возила из којих је изашло десет лица, физички га напала и ударала палицама и моткама.
-Свима нама тешко пада када се нападају наше колеге, полицијски службеници, јер је напад на полицију напад на државу -  рекао је Шакотић.
Он је рекао да је повријеђени полицајац тренутно на кућном лијечењу и додао да су лица која су га физички напала већ од раније позната полицији, те да имају досије.
Истичући да нападнути полицајац није имао претходно никакве пријетње од било кога, Шакотић је устврдио да је нападнут само зато што је полицајац.
-Тражимо од надлежних правосудних институција да осуде ова лица која су извршила напад на полицајца, како се ови догађаји не би понављали - рекао је Шакотић, који је и члан Републичког одбора синдиката радника МУП-а Републике Српске.
Он је захавилио свим полицијским служебницима који су брзо пронашли лица која су напала полицајца и предали их надлежном тужилаштву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана