Симић: За изградњу 26 путних праваца 800.000 КМ

Срна
Foto: SRNA

ДЕРВЕНТА- Градоначелник Дервенте Милорад Симић потписао је данас са представницима фирме "Геокоп" уговор о изградњи 26 путних праваца на подручју града, за шта је Влада Републике Српске обезбиједила 800.000 КМ.

Симић је рекао да је ријеч о пројекту наставка изградње асфалтних путева на руралном подручју града.

"Средства су од Владе Републике Српске по начину реализације да ми обављамо набавку а Влада плаћа. Није то једини пројекат са Владом и са вишим инстанцама Републике Српске, имали смо у протеклом времену приличан број пројеката. О овим пројектима није Скупштина града одлучивала, јер Скупштина и не одлучује то је инцијатива менаџмента, градоначелника и његовог тима када су у питању неке потребе", изјавио је новинарима Симић.

Он је подсјетио да је прошла година била турбулентна и да је капитални буџет од 1,4 милиона КМ који је предложио претрпио толике измјене да је остало изворно само 2.000 КМ.

"Шта смо друго могли радити него тражити средства да амортизтујемо ту неправду, јер сви пројекти су обрисани. Из редовног капиталног буџета ове године на ред чека још девет путних праваца и још много других пројеката", каже Симић.

Он наводи да је Дервента препознатљива по улагању у путну инфраструктуру, и то у континуитету.

"И задовољство ми је да ће то радити фирма "Геокоп", препознатљива и која овдје доста ради ваљано, квалитетно и одговорно, завршава послове у роковима", додао је Симић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана