Сијарто: Став Будимпеште другачији од остатка Европе

Срна
Foto: Агенције

БУДИМПЕШТА- Став Мађарске разликује се од става других чланица ЕУ када се ради о мирном рјешавању ситуације у Украјини, изјавио је мађарски министар спољних послова Петер Сијарто.

"Апсолутно смо сагласни око једне ствари, а то је да и Мађарска и Француска желе мир. Међутим, јасно је и то да се наши приступи разликују у питању како, којом тактиком и којим корацима се може доћи до мира", рекао је Сијарто након разговора са министром спољних послова Француске Катерин Колоном.

Он је истакао да Мађарска, као сусједна земља, жели моментални прекид ватре и почетак мировних преговора.

"Може се видјети да је француско гледиште другачије од нашег у овом приступу. Чини се да је гледиште свих европских земаља другачије од нашег. Постоји очекивање да ће, можда, са украјинске тачке гледишта, војна ситуација бити боља касније, када ће бити боље вријеме за преговоре. Ми не вјерујемо у то и мислимо да је неопходно да се сукоб сада заврши", нагласио је Сијарто у видео снимку објављеном на "Фејсбуку".

Мађарска се од почетка сукоба у Украјини константно противила увођењу санкција за руске енергетске ресурсе и слању оружја Кијеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана