Серијал "Српска кућа": Рад Фондације је више од изградње кућа

АТВ
Серијал "Српска кућа": Рад Фондације је више од изградње кућа

У новој епизоди ТВ Серијала "Српска кућа" помјерићемо се накратко са терена и вратити се на једну од традиционалних манифестација, "Дани Српске куће", одржану крајем октобра и почеком новембра прошле године у Бањалуци.

Манифестација је трајала три дана, као ревија представа, Дјечијег позоришта Републике Српске, Београдског драмског позоришта и Културне сцене "Мале ствари" из Требиња. Продајом улазница прикупљена су додатна средства за изградњу и комплетно опремање кућа за вишечлане, социјално угрожене, породице.

Фондација са поносом истиче да је сарадња коју су остварили кроз овај пројекат најбољи показатељ величине рада и мисије,  а посјећеност тога колико има добрих људи, спремних да помогну и прикључе се активностима и мисији "Српске куће".

Да је Фондација много више од изградње кућа, доказују и други догађаји и активности које је "Српска кућа" упрличила у току три године постојања -  тадиционална је и манифестација "Игре без граница", којој је за циљ промоција спорта, такмичарског духа и здравља. Ову манифестацију реализују уз помоћ локалних заједница и Центара за предшколско васпитање и образовање. С друге стране, Фондација је итекако позната по посебним донаторским вечерима, гдје се посебно издваја прошлогодишња "Српска свадба", која је својим програмом и циљевима које је остварила остала незабораван догађај о којем се и данас говори.

Из Фондације поручују, да у овој години планирају да реализују још неколико активности, по први пут, те да су пресрећни што су у кратком времену управо ове активности постале препознатљиве, и да су кроз њих не само остварили примарни циљ, прикупљање неопходних средстава, него и упознали људе спремне да се боре за велике циљеве и планове "Српске куће".

Са АТВ-а и из Фондације вас позивају да не пропустите наставак приче о Фондацији "Српска кућа" – у недјељу у 18 часова и 20 минута на АТВ-у!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана