Сергеј (20) мјесецима у коми: Мајка младог Бањалучанина открила у каквом је стању данас

ГС
Сергеј (20) мјесецима у коми: Мајка младог Бањалучанина открила у каквом је стању данас

Свјетлана Беднаш већ седам мјесеци са великом надом и нестрпљењем чека да јој се син Сергеј (20) пробуди из коме након страшне несреће коју је имао.

Њих двоје одрастали су усмјерени једно на друго, а  Сергеј је стасао у снажног, праведног и вриједног дјечака, који је само мјесец дана прије несреће добио посао.

Међутим, живот ове породице се окренуо преко само једне ноћи и то муњевитом брзином. Више ништа није исто. Једно дружење са другарима и која чашица више, те мањак самоконтроле, као и аирбаг који се није упалио, послали су Сергеја у кому из које се не буди мјесецима.

Свјетлана је за подкаст Ослобођења испричала како се тог стравичног дана све одиграло, те објаснила у каквом стању се сада налази њен син, преноси Српскаинфо.

То кобно вече, како је објаснила, њен дјечак је био на дружењу са другарима, први пут послије завршетка средње школе.

– Један од другара је био конобар у локалном кафићу, они су ту сједили и попила се која чашица – рекла је она. У таквом стању  он је сјео у ауту и слетио са пута, те  ударио у дрво, приликом чега је задобио тешке повреде  мозга и од тога дана је у коми.

Много младих људи, како каже, настарада из тог разлога, јер вози под дејством алкохола, те због тога о томе треба много разговарати.

– Свако јутро када се пробудим прва помисао ми је да би данас могао можда да буде тај дан када ће се он можда пробудити, па онда све остало – рекла је Свјетлана.

Управо је та нада, како каже, оно што је држи у животу.

Испричала је да су први дани, али и мјесци након несреће били веома неизвијесни.

Овај младић лијечио се на УКЦ, али тамо није постојао одјел који се бави искучиво са пацијентима попут Сергеја, па лијечење наставља у Градишки.

-Након што је Сергеј изашао из животе опасности, када се стање мало стабилизовало, наш пут је кренуо ка Градишки, јер тамо постоји један доктор који се бави искључиво таквим стањима И тамо је већ пет мјесеци  – рекла је Свјетлана.

Сергеј, како појашњава, има оштећење које се протеже кроз читав мали мозак и он се сада налази будној коми.

– Има фазе када спава и очи су му заворене и пулс је низак, али и има фазе када је будан, а то значи да су му очи отворене и да повремено има реакције које су више механичке, али свјесног контакта нема – рекла је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана