Шеранић: Здравство рубних општина муче исти проблеми

Срна
Шеранић: Здравство рубних општина муче исти проблеми

ИСТОЧНИ ДРВАР- Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић изјавио је током разговора са руководством у Источном Дрвару да ће се радити на томе да се обезбиједи недостајућа лабораторијска дијагностика, санитетско возило, као и људство, што је највећи проблем здравства у овој општини.

Шеранић је током разговора са локалним руководством о проблемима здравствене заштите указао на то да се све рубне општине у Републици Српској сусрећу се са истим проблемима.

"Разговарали смо са руководством општине Источни Дрвар како да ријешимо проблеме када је у питању здравствена заштита у овој локалној заједници. Углавном се проблеми вежу за људство, како организовати људство за здравствену заштиту", рекао је Шеранић Срни.

Он је навео да је Дом здравља у Источном Дрвару прешао на трезорски начин пословања и да је то за сваку похвалу.

"Драго ми је што се у општинском руководству размишља и о начину социјалане заштите становништва у Источном Дрвару и што сарађују са центром социјалне заштите у Рибнику", рекао је Шеранић.

Начелник општине Источни Дрвар Милка Иванковић изразила је наду да ће становништво Источног Дрвара уз помоћ Министарства имати адекватну здравствену заштиту и да ће успјети да ријеше проблем недостатка доктора.

"Не можемо да нађемо доктора породичне медицине који би радио у Дому здравља у Источном Дрвару, што нам је неопходно за функционисање здравствене заштите", нагласила је Иванковићева.

Она је додала да је Источни Дрвар Дејтонска општина у којој раде и живе повратници, а удаљена је од најближих здравствених центара и по стотину километара.

"У сезони буде скоро 150 запослених. Источни Дрвар је шумско подручје и знамо колико је неопходно да сви који овдје живе и раде имају адекватну здравствену заштиту", навела је Иванковићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана