Шеранић: Ускоро завршетак изградње амбуланте у Јошавци

Срна
Шеранић: Ускоро завршетак изградње амбуланте у Јошавци

ЧЕЛИНАЦ - Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић изјавио је данас да би за три до шест мјесеци требало да буде завршена изградња амбуланте у челиначкој мјесној заједници Јошавка, за шта је обезбијеђено 360.000 КМ.

Шеранић је истакао да су средства издвојили Влада Републике Српске и општина Челинац.

"У Јошавци ће уз амбуланту породичне медицине бити и апотека, стоматолошка амбуланта и пропратни садржаји", рекао је Шеранић новинарима након што је посјетио градилиште амбуланте у Јошавци. Он је посјетио и Дом здравља у Челинцу и Центар за социјални рад за које је оцијенио да функционишу квалитетно.

"Дом здравља Челинац је установа која одлично функционише и прва је прешла на трезорски начин пословања.

У наредном периоду је план да за ову установу буде обезбијеђено ново санитетско возило", додао је Шеранић. Начелник општине Челинац Владо Глигорић нагласио је да се у овој општини, уз помоћ Ваде Српске, реализују значајни пројекти, међу којима је и изградња амбуланте у Јошавци. "Ријеч је о модерном објекту од 142 метра квадратна који ће бити прилагођен потребама грађана.

Изградњом ове амбуланте биће ријешен вишегодишњи проблем јер је постојећа амбуланта у нефункционалном објекту, а Дом здравља Челинац и Центар за социјални рад квалитетно раде и имају одличну сарадњу са Министарством зравља и Владом Српске", рекао је Глигорић.

Директор Дома здравља Челинац Драшко Купрешак навео је да је у протеклих 15 година урађено много с циљем побољшања рада свих служби ове установе, посебно породичне медицине.

"Остало нам је да завршимо изградњу амбуланте у Јошавци како би било квалитеттно одговорено на потребе мјештана ове мјесне заједнице", рекао је Купрешак. Он је напоменуо да је у Јошавци регистровано 1.200 пацијената и да ће изградњом амбуланте имати квалитетну здравствену заштиту.

Купрешак је оцијенио да је изузетно значајно да је Дом здравља Челинац први прешао на трезорски начин пословања и да је одлична сарадња са ресорним министарством, Владом Српске и локалном заједницом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана