Шеранић уручио вриједну медицинску опрему болници у Требињу и Невесињу

Срна
Foto: СРНА

ТРЕБИЊЕ- Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске уручио је данас руководствима болница у Требињу и Невесињу, те требињског Дома здравља медицинску опрему у укупној вриједности већој од 350.000 КМ, а ријеч је о 20 пацијент-монитора и мобилном рендген апарату.

Шеранић је након примопредаје у Требињу рекао новинарима да ће 10 пацијент- монитора добити требињска Болница, а 10 Болница у Невесињу, вриједних око 240.000 КМ док ће требињски Дом здравља добити мобилни рендген-апарат вриједан око 116.000 КМ.

"Пацијент-монитори који прате виталне знаке су мултифункционални, могу се користити на свим одјелима болнице, од педијатрије, гинекологије, тако да је то вриједна донација. С друге стране, Дом здравља Требиње добио је мобилни рендген- апарат у вриједности од око 116.000 КМ тако да ово представља искорак кад је ријеч о радиолошкој опреми и опреме која прате виталне знаке пацијента", рекао је Шеранић.

Он је објаснио да је опрема обезбијеђена у оквиру "Хитног пројекта ковид" који финансира Свјетска банка, а биће испоручена у цијелој Републици Српској.

Шеранић је додао да Болница Невесиње завршава јавни позив кад је ријеч о набавци новог цт апарата који ће помоћи у услугама које ова здравствена установа пружа.

Он је подсјетио да је у сриједу усвојен нови закон о здравственој заштити, те истакао да се тиме унапређује квалитет здравствене заштите и систем уводи у 21. вијек.

Директор Болнице Требиње Недељко Ламбета захвалио је ресорном Министарству за донацију, те истакао да ће много значити и настојаће да што боље искористе.

Директор требињског Дома здравља Маја Мићуновић зсхвалила је за донацију и истакла да овај вид подршке значи због унапређења здравствене заштите.

Директор Болнице Невесиње Велибор Миливојевић изразио је захвалност ресорном министарству и Влади Српске за донацију истакавши да ће се тиме побољшати услови рада медицинских радника Болнице али и здравствена услуга пацијената.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана