Шеранић уручио новчану подршку за породицу Ћеркета која је добила тројке

Срна
Шеранић уручио новчану подршку за породицу Ћеркета која је добила тројке

БАЊАЛУКА - Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић уручио је данас поклоне и ваучер у износу од 3.000 КМ породици Ћеркета из Бањалуке која је прије пет мјесеци добила тројке, оцијенивши да је здрава породица темељ за опстанак друштва.

"У протеклих годину дана имали смо само једну породицу у коју су стигле тројке, те ми је била част да смо могли да са њима разговарамо о изазовима са којима се боре. Драго ми је да је трудноћа прошла уредно, као и пород, те сада имамо здраве петомјесечне бебе, дјечака и двије дјевојчице", рекао је Шеранић новинарима.

Он је истакао да је ово један од начина да се у друштву промовише стицање породице, као и пружања подршке вишечланим породицама и младим родитељима.

Шеранић је напоменуо да ресорно министарство традиционално поводом Недјеље дјетета дарује породице које су добиле тројке.

Мајка Јелена Ћеркета рекла је да су тројке њена велика срећа, да су изазови сваки дан другачији и да је цијела породица укључена у њихово рјешавање.

"Сада смо се већ навикли и функционишемо без проблема", рекла је Ћеркетова и захвалила Министарству и Фонду за дјечију заштиту Републике Српске за подршку, нагласивши да је свака помоћ добродошла.

Директор Фонда Недељко Јовић рекао је да је ово само један од видова помоћи и подршке дјеци и формирању породице.

"Од 2006. године до данас имали смо 36 тројки, односно једна или двије породице годишње, те смо увијек ту да им помогнемо колико можемо", рекао је Јовић

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана