Шеранић: Унаприједити здравље спортиста

Srna
Foto: Arhiva

БАЊАЛУКА-Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић изјавио је да је спортска и физичка активност кључ у превенцији здравља, као и да је потребно унаприједити здравље спортиста.

"Морамо да размишљамо о аспекту здравља спортиста и да видимо како можемо унаприједити тај сегмент. Гдје је то кључни дио у припремама, али и током трајања такмичарске сезоне, како приступамо проблемима и повредама које се дешавају у спорту", рекао је Шеранић новинарима у Бањалуци током посјете Женском рукометном клубу /ЖРК/ "Борац".

Шеранић каже да он као рекреативац и неко ко подржава спортске активности жели да подржи све што се ради у корист промоције здравља, те да се дјеци и омладини у овом смислу указује на пут којим треба да иду.

Директор ЖРК "Борац" Дарко Савић рекао је да је Шеранићева посјета вид охрабрења пред наступајуће турнире и утакмице на којима ће ова екипа учествовати, додајући да су до сада имали добру сарадњу са министром и увијек отворена врата у ресорном министарству.

Савић је подсјетио да је ЖРК "Борац" од 2018. године, након финансијске консолидације и стабилизовања, већ 2019. играо у Премијер лиги БиХ, да су освојили и Првенство и Куп БиХ, а да им је титула првака у минулој сезони замало измакла.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана